Italiaanse Wijn

Rode wijn - Witte wijn - Dessert wijn - Mousserend - Rosé

Rode wijn (Rosso)

   Download ProductInfo

art. nr. rosso.01

Barbera dÁsti Castello del Poggio

Klassieke wijn uit Piemonte (omgeving Turijn). Robijn rode kleine purperen highlights. Het bouquet is vol en en intens, met tinten van kersen en ontluikende kruiden.
De smaak is fris en fruitig, vol van smaak en met een lange afdronk.
Het domein Castello del Poggio is gelegen in de Provincie Asti, een van de beste wijngebieden in de regio Piemonte. Het gebied kenmerkt zich door afwisseling van heuvels, bossen, en open velden. Ook de aarde waarin de druivenranken zijn gepland kent een rijke sterk wisselende samenstelling, waardoor deze wijnen een voortreffelijke kwaliteit krijgen. In Piemonte wordt deze wijn vooral veel gedronken in combinatie met polenta (mais) gerechten.Klassieke wijn uit Piemonte (omgeving Turijn). Robijn rode kleine purperen highlights. Het bouquet is vol en en intens, met tinten van kersen en ontluikende kruiden.

art. nr. rosso.02

Barolo Tre Donne

Deze top wijn bestaat voor 100% uit de Nebbiolo (de Michet variëteit) druif en wordt gerijpt op eiken. De kleur is granaat rood met oranje reflecties. Het bouquet is hemels, plezierig en intensief, duidelijk naar viooltjes en rode bessen jam. De smaak is vol en zacht, het fruit is in de juiste balans met de zuren. De rijpende tannines zullen de smaak alleen maar ronder maken.
Serveren tussen 16-18°C. Een prachtige wijn die bij een mooi diner past. Ruim van te voren decanteren. De oogst is rond de 20e oktober. De wijn rijpt 15 dagen met de schillen.
Na de alcoholische fermentatie wordt de wijn opgeslagen in Sloveense ovale eiken vaten van 10 tot 20 hectoliter en rijpt 3 jaar. Daarna volgt nog een rijping van 8 maanden op de fles.

art. nr. rosso.03

Chianti Classico Casa Emma

De wijn bestaat voor 90% Sangiovese, 5% Canaiolo en 5% uit de Black Malvasia druif. Rijpt 1 jaar in eiken vaten en 4 maanden op fles. Is robijnrood van kleur, heeft een fruitig en fris bouquet met framboos, kers, peper en drop. Gebalanceerde smaak met rijpe tannines.

Casa Emma ligt vlak bij het dorpje Barberino Val d'Elsa, tussen Florence en Siena. Emma is 15 ha groot, met een gemiddelde hoogte van 420 meter. Er heerst een heuvelachtig klimaat; de wintermaanden kennen behoorlijk wat regen en sneeuwstormen. In de lente is het er mild en de zomers zijn warm en droog.

art. nr. rosso.04

Chianti Pioggio Vignoloso Bibbiani

Het landgoed Bibbiani ligt op kleine afstand ten westen van Florence op een zuidhelling van de heuvels van Montalbano tussen de plaatsjes Capraia en Limite en kent 1300 jaar geschiedenis.
De wijn is opgebouwd uit 85% Sangiovese en 15% Canaiolo druiven die Toscaans traditioneel worden gevinificeerd. Heeft net als de Montalbano een mooie, sprankelende robijnrode kleur die neigt naar granaatrood als hij rijpt. Geurt naar viooltjes, is harmonieus van smaak. Heeft een lichte tannine die verfijnd als hij rijpt en wordt dan fluweelzacht. Serveren tussen 18 en 20°C en is heerlijk bij vlees, risotto, kaas, pizza en elk Toscaans gerecht.
Het verschil met de Montalbano is de rijping, deze wijnen zijn jonger en bedoeld voor de liefhebber van jonge frisse wijn. De Poggio Vignoso is gemaakt van druiven uitsluitend van eigen wijngaard.

art. nr. rosso.05

Colline Luchesi rosso Azienda Greo

Gelegen in de heuvels rondom Lucca, een authentiek Italiaans familiebedrijf met 20 hectare wijngaard. Naast wijn verbouwen ze hun eigen groenten en fruit en produceren de beste biefstuk in de omgeving. De Italiaanse president Ciampi heeft na een bezoek aan Lucca deze wijngaard benoemd tot officieel leverancier van de President en de Senaat.

De wijn is opgebouw uit 70% Sangiovese en 30% Canaiolo, Merlot en Colorino handgeplukt en geselecteerde druiven. 1 Jaar gerijpt op Toscaans eiken. Helder robijnrood, met oranje schaduw. Het bouquet is fruitig en geurig, echt naar wijn. De smaak is droog en in balans, zacht en licht sprankelend als hij binnen een half jaar wordt gedronken. Tussen 16-18°C graden. Lekker bij gebraden, gegrild en gestoofd vlees.

art. nr. rosso.06

Dolcetto Monferrato Cast. del Poggio

Een heldere robijn rode wijn met purperen highlights. Het bouquet is vol met heel veel geurige en vol van aroma, fris en jong.

De smaak is licht droog, zacht, goed in evenwicht en een lichte tint naar amandelen met een aangenaam bittere afdronk. Deze wijn is voor 100% gemaakt van de Dolcetto druiven.

Het domein Castello del Poggio is gelegen in de Provinci Asti, een van de beste wijngebieden in de regio Piemonte. Het gebied kenmerkt zich door afwisseling van heuvels, bossen, en open velden. Ook de aarde waarin de druivenranken zijn gepland kent een rijke sterk wisselende samenstelling, waardoor deze wijnen een voortreffelijke kwaliteit krijgen.

art. nr. rosso.07

Primitivo di Manduria - Felline

De wijn is opgebouwd voor 50% Primitivo, 30% Alezico en 20% uit de Negroamaro druif. De most wordt traditioneel gevinificeerd in 30-45 dagen onder beheerste temperatuur en rijpt 6 (!) jaar in Franse en Amerikaanse barriques en een jaar op fles. Ongefiltreerd. Alcohol is rond de 15%, een echte krachtpatser dus deze wijn, maar aangenaam zacht en vol van smaak en past heel goed bij stevige pasta sauzen, rood vlees en wild. Drinken op 18° C.

Meer over de druif Negroamaro: Een blauwe druif die in Puglia in Italië zorgdraagt voor zeer intense en krachtige wijnen. Voorwaarde is echter wel, dat de druiven volrijp moeten zijn alvorens er wijn van te maken omdat er anders onaangename aroma’s van kool en thee ontstaan met een bittere smaak. De druif heet niet voor niets de donkere bittere. Aroma: vanille, rijpe kersen, gebrand, krenten, tabak.

art. nr. rosso.08

Refosco Ca Bolani

Deze heldere licht robijnrode wijn komt uit Friuli, het noorden van Italië. De druiven van deze wijn zijn voor 100% van het Refosco dal Peduncolo Rosso soort.
Het bouquet is fruitig met sporen van wilde bessen, bloemen en kruiden. De smaak is uitstekend in balans en vol van smaak met een hele goede afdronk.Na de handmatige pluk wordt de most voor fermentatie gedurende 8 tot 12 dagen in verticale tanks gedaan. Na deze eerste fermentatie gaat de wijn voor verdere rijping gedurende 6 maanden in Slavisch eikenhouten tonnen.
Deze wijn is nu op dronk, maar u kunt hem gerust nog 2 jaar verder laten rijpen om nog beter op smaak te laten komen.
Het domein Ca' Bolani is gelegen in de Regio Friuli, in het noorden van Italië tegen de Sloveense grens. In deze regio werd al in de Romeinse tijd wijn verbouwd. In het plaatsje Aquileia zijn nog vele resten van deze tijd te bewonderen.

art. nr. rosso.09

Rossi di Montepulciano Lombardo

Net als bij de Brunello mag de jongere wijn als Rosso op de markt gebracht worden. Rijping 6-8 maanden op Frans eikenhout. Kleur diep robijn rood. Bouquet is onderscheidend en intens, licht naar viooltjes. De smaak is droog, licht tannine. Serveren op een temperatuur van 16-18°C bij rood vlees (gegrild en gebraden) en wild en rijpe/oude kaassoorten.

Lombardo is gelegen op de hellingen die uitkijken over het mooie stadje Montepulciano. De wijngaarden zijn verdeeld over verschillende stukken land met grondsoorten variërend van lichte ‘tufa’ waar elegante, laag in tannine en geurende wijnen van gemaakt worden tot de meer kleiige bodem waar de sterkere wijnen, met tannines vandaan komen
 

art. nr. rosso.10

Rosso Conero Marchetti

Deze wijn bestaat voor 90% uit Montepulciano en 10% uit Sangiovese druiven. Heeft een robijnrode kleur met granaatroodachtige reflecties. Het bouquet is delicaat en naar echte wijn. De smaak is heerlijk krachtig, zachte tannines en iets bitters, kan redelijk rijpen. Op 18°-20° past hij heel goed bij geroosterd, rood vlees.
Sinds de vorige eeuw is Dr. Mario Marchetti’s wijngaard trouw gebleven aan de traditie om een selecte groep verfijnde klanten te bedienen. De wijngaard is gelegen net buiten de stad Ancona, in het hart van het Rosso Conero D.O.C. gebied in de provincie Marche. De wijngaard is geconcentreerd op slechts één zuidhelling om de puurheid van de wijn te kunnen garanderen. De wijnen worden gemaakt met 90% Montepulciano en 10% Sangiovese druiven. De oogst wordt in verschillende cycli gedaan, altijd net iets later dan in de streek gebruikelijk. Dit betekent dat men kiest voor de optimale rijping van de druiven.

art. nr. rosso.11

Rosso Superiore Mandrolisai

Deze rode wijn komt uit het hart van Sardinië.
De cantina van dit domein is gelegen in de plaats Sorgono. In dit domein wordt hoofdzakelijk de voor Sardinië zeer bekend staande druif de Cannonau verbouwd. De oogst van deze wijn vindt gebruikelijk gedurende de eerste 10 dagen van oktober plaats. Gezien het klimaat hebben de druiven dan enorm veel warmte en zon gehad, zij zijn dan ook vol van smaak. In deze wijn is hoofdzakelijk de Cannonau druif verwerkt, aangevuld met de Muristellu druif.
Na de pluk wordt deze wijn gedurende 24 maanden in eiken tonnen gerijpt, gevolgd door een verdere rijping op de fles van zo'n 6 maanden. De wijn is robijn- tot granaat rood. Het bouquet is intens en vooral fruitig. De smaak is licht droog, rijk, warm en van een goede tannine en structuur. Geadviseerd wordt om de wijn een uur voordat deze wordt uitgeserveerd te ontkurken.

art. nr. rosso.12

Super Tuscan Capannacce

Een kleine productie van 7000 flessen per jaar. De wijn bestaat uit Sangiovese, Syrah en Grenache en is heerlijk vol en zacht van smaak met een heerlijk bouquet van donker fruit en hout. De kleur is diep robijnrood en is fluweel van structuur. De alcoholische fermentatie vindt plaats in volledig geautomatiseerde rvs tanks, de malolactische in beton. Rijpt 18 maanden op Frans eiken en 6 maanden op fles. Heerlijk bij stevige rode sauzen, rood vlees en wild en rijpe kazen. Meer over de druiven Syrah en Grenache. Grenache komt over de hele wereld voor en wordt gebruikt om te vermengen met andere soorten om meer body, alcohol en een aardbeien fruitigheid te geven. Syrah is een donkere druif die zorg draagt voor hoge kwaliteit, diepte en duurzaamheid. Syrah geeft de wijn een fruitige, ietwat peperige smaak.
Diep verscholen in het Toscaanse landschap ligt dit landgoed vlakbij het dorpje Pari op 20 km van Siena en grenzend aan Montalcino.

art. nr. rosso.13

Torgiano Rosso

De wijn is gemaakt van de Sangiovese, Montepulciano Toscano Cabernet Sauvignon druif.

De wijn heeft een volle structuur waarbij de parfum van fruit goed balanceerd is. Hij heeft een licht en weelderige taninnerijke smaak. Deze wijn uit de zone Torgiano - Perugia heeft een robijnrode kleur.
Een licht bezinksel op de bodem van de fles is een teken van de natuurlijke bereiding, de wijn heeft geen stabiliseringsbehandeling ondergaan

Wild, braad en rood vlees passen er goed bij. De ideale seveertemperatuur is 18° C

art. nr. rosso.14

Vino Nobile di Montepulciano Lombardo

De wijn is opgebouwd uit 80% Sangiovese en 20% Canaiolo Nero druiven, vandaar de vermelding Nobile (edel) in de naam. De smaak is droog, licht tannine. Met 18°C erg goed bij rood vlees, proteïnerijk mediterraan voedsel. Rijping verplicht 2 jaar in Frans Allier en Sloveens eiken. De kleur is intens granaatappel rood, met oranje accenten Fles zeker 1 uur voor het serveren openen, bij voorkeur decanteren. Bewaartijd is minimaal 10 jaar.

Lombardo is gelegen op de hellingen die uitkijken over het mooie stadje Montepulciano. De wijngaarden zijn verdeeld over verschillende stukken land met grondsoorten variërend van lichte ‘tufa’ waar elegante, laag in tannine en geurende wijnen van gemaakt worden tot de meer kleiige bodem waar de sterkere wijnen, met tannines vandaan komen

art. nr. rosso.15

Vino Novello Legrò 2007, Tinazzi

De eerste wijn van de nieuwe oogst, de vino novello, is er weer! Deze jonge, rode wijn, afkomstig uit de heuvels van Bardolino in Veneto, bestaat uit 60% Cervina, 20% Merlot en 20% Cabernet Sauvignon. Hij heeft een heldere, robijnrode kleur en smaakt fruitig, fris maar is ook zacht.

Witte wijn (Bianco)

art. nr. bianco.01

Falangina del Beneventano

Deze wijn is gemaakt van de Falanghina druif.

Het is een goed gebalanceerde frisse en fruitige wijn, met een prettige zuurheid in de afdronk. De kleur is helder rietgeel.
De wijn is een passende begeleiding voor vis en voorgerechten. De ideale seveertemperatuur is 10° C

 

art. nr. bianco.02

Grechetto

De wijn is gemaakt van de grechetto druif.
De wijn heeft een intense, karakteristieke smaak. Ook droog, fijn en subtielfruitig zijn smaakeigenschappen die toebehoren aan deze wijn.

Deze wijn uit de zone Torgiano - Perugia heeft een helder riet gele kleur. De wijn is geschikt bij visgerechten, aperitieven en voorgerechten. De ideale seveertemperatuur is 10° C

art. nr. bianco.03

Greco del Beneventano

Deze wijn bestaat uit de Greco druif. De wijn is zacht en heeft een elegant bouguet. Rijp fruit, frispittig en typische amandelnuancen behoren tot de smaakeigenschappen. Tevens heeft de wijn een goed gebalanceerde fruitige body in de afdronk.
Ideaal bij visgerechten en lichte voorgerechten. De seveertemperatuur is ongeveer 8 - 10° C

 

art. nr. bianco.04

Pinot Grigio Borgo Sanleo

Deze stro gele wijn met een heerlijk fruitig bouquet is vol en verfijnd met een ensemble aan aroma's.
De smaak is zacht, licht droog en heerlijk fris. Deze wijn is gemaakt van de Pinot Grigio druiven. De wijngaarden liggen in de regio Friuli in het noorden van Italië.

 

art. nr. bianco.05

Pinot Grigio Ca Bolani

Heldere licht stro-gele wijn. Het bouquet is fris en jong met tinten van acacia bloemen en kruiden. De smaak is vol, uitstekend in balans en met een goede afdronk. Deze wijn is gemaakt van 100% Pinot Grigio druiven.

De wijngaarden van deze wijn zijn gelegen in de Regio Friuli, in het district Aquileia. In dit gebied waren al wijngaarden gedurende het Romeinse Rijk.De ligging van de wijngaarden profiteren van de strakke wind vanuit de Italiaanse Alpen, grenzend aan Oostenrijk en de nabijheid van de Adriatische Zee.

art. nr. bianco.06

Vermentino Funtanaliras

In het noorden van Sardinië in de streek Gallura wordt op grote schaal de Vermentino druif verbouwd, voor de typisch Sardijnse witte wijn.
De rotsachtige granietbodem van deze noordelijke streek leent zich goed voor zeer hoogwaardige wijnen. De wijngaarden liggen over het algemeen op zo'n 300 meter hoogte. In 1996 werd de eerste DOCG erkenning gegeven aan de Vermentino di Gallura.

In Monti bevindt zich de Cantina del Vermentino, een grote coöperatie, waar zo'n 350 Vermentina wijnboeren op zijn aangesloten. De kwaliteit van deze wijnen is volgens de kenners uitstekend. Deze Funtanaliras is vooral bekend om haar rijke, fruitige geuren, evenals de ideale partner van vis en vooral schaaldieren.

Dessertwijn

art. nr. dessert..01

Castalia vino Liquoroso

De Castalia vino Liquoroso is gemaakt van de Malvasia en Grechetto Passito druif.

De wijn heeft een fluweel-achtige aroma smaak. Deze zoete volle dessertwijn combineert perfect gebak en desserts
De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 ° C.

art. nr. dessert..02

Moscato d'asti cast. del Poggio

Stro gele dessert wijn met gouden highlights. Het bouquet is intens en heel erg uitnodigend, met zachte tinten van moskaat en perzik. De smaak is zoet tot licht zoet, licht tintelend, zeer aromatisch en perfect gebalanceerd en zeer fruitig.

Het domein Castello del Poggio is gelegen in de Provincie Asti, een van de beste wijngebieden in de regio Piemonte. Het gebied kenmerkt zich door afwisseling van heuvels, bossen, en open velden. Ook de aarde waarin de druivenranken zijn gepland kent een rijke sterk wisselende samenstelling, waardoor deze wijnen een voortreffelijke kwaliteit krijgen.

art. nr. dessert..03

Vin Santo

Deze wijn heeft een vol, harmonieus aroma, en een fluweelachtige smaak. De Vino Santo is een zoete dessertwijn die perfect combineert bij gebak en cantuccini de bekende italiaanse amandelkoekjes.

De ideale seveertemperatuur is 18° C

 

Mousserend (Spumante)

art. nr. spumante.01

Brachetto D' Acqui

Brachetto d'Acqui ligt bovenaan rechts in Italië en is slechts 60 hectare groot.
De bodem is rijk aan kalk en bestaat verder uit klei en zand.

De zomers zijn warm. Ook in de herfst blijven de temperaturen lang aangenaam. Dankzij deze temperaturen en de mist die opstijgt uit het dal hebben de druiven tijd genoeg om volledig te rijpen. De winters zijn koud, veelal met sneeuw. Een probleem waar men vaak met zit zijn de hagelstormen en vorst in het voorjaar. Het klimaat kan lokaal echter anders zijn door de aanwezigheid van microklimaten.

 

art. nr. spumante.02

Prosecco
 

Prosecco is de meest bekende Italiaanse mousserende wijn. Deze wijn wordt met name gedronken als aperitief en... natuurlijk bij feestelijke gelegenheden.

Deze wijn is voor 100% gemaakt van de witte prosecco druif. De wijngaarden van deze Prosecco zijn gelegen in de regio Veneto, in de omgeving van Venezia.

Deze typisch Italiaanse wijn heeft een heldere lichtgele kleur met fijne twinkelingen. Het bouquet is aantrekkelijk fruitig, met een lichte geur van bloemen. De smaak is aansprekend, goed in balans en kent de voor de Prosecco druif typische lichte amandel tinten.

De most wordt verkregen door de druiven zacht te persen en onder gecontroleerde temperatuur van zo´n 10°C te laten fermenteren. Door de verder oplopende druk in de stalen tanks ontstaat het mousserende karakter van deze wijn.

Rosé (Rosato)

art. nr. rosato.01

Claretto Rosato Borgo Sanleo

Deze heerlijke blozende lichte rosé heeft een heerlijke fruitig bouquet. De smaak is fris, met een lichte tint van kruiden. De wijngaarden van deze heerlijke rosé zijn gelegen in de regio Veneto, in het noorden van Italië. Deze rosé is voor 100% gemaakt van de Merlot druif.

 

art. nr. rosato.02

Rosato Ca Bolani

Een heerlijke donkerrode, neigend naar violet, rosé. Het bouquet is heerlijk fris, met een fruitige geuren/

De smaak is heerlijk fris met een behoorlijke afdronk. Deze wijn is gemaakt van 100% Merlot druiven.

De wijngaarden van deze wijn zijn gelegen in de Regio Friuli, in het district Aquileia. In dit gebied waren al wijngaarden gedurende het Romeinse Rijk. De ligging van de wijngaarden profiteren van de strakke wind vanuit de Italiaanse Alpen, grenzend aan Oostenrijk en de nabijheid van de Adriatische Zee.

art. nr. rosato.03

Rose 18 fanan Fanali Apollinio

De wijn bestaat voor 100% uit de Negroamaro del Salento druif. Een heerlijk frisse rosé met een intens en levendig bouquet en een ronde, zachte smaak. Heerlijk op een zonnige middag aan het strand of in de tuin. Is een heerlijke begeleider van visschotels, serveren tussen de 8-10° C.

Meer over de druif Negroamaro:
Het is een blauwe druif die in Puglia in Italië zorgdraagt voor zeer intense en krachtige wijnen. Voorwaarde is echter wel, dat de druiven volrijp moeten zijn alvorens er wijn van te maken omdat er anders onaangename aroma’s van kool en thee ontstaan met een bittere smaak. De druif heet niet voor niets de donkere bittere. Aroma: vanille, rijpe kersen, gebrand, krenten, tabak.